KONTROLA RADA ZAPOSLENICA

Prema planiranim aktivnostima projekta Zaželi – Susjede brinu o susjedima, voditelj projekta i asistenti na projektu svaki mjesec obilaze krajnje korisnike te provode nadzor nad zaposlenicama, kako bi se utvrdilo obavljaju li se svi poslovi uredno, redovito i savjesno te se želi saznati kakva je usluga koju zaposlenice pružaju i može li se nešto poboljšati.

Sve zaposlenice su bile na radnom mjestu te su povratne informacije s terena od krajnjih korisnika projekta izrazito pozitivne, korisnici su zadovoljni radom naših zaposlenica te nemaju nikakvih zamjerki.

Podsjećamo, projekt omogućava zapošljavanje 60 nezaposlenih žena, od čega 30 s područja grada Sinja i 30 s područja općine Otok koje će dvije godine pružati usluge za minimalno 240 korisnika (osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom) kojima će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života.

Uloga žena zaposlenih na projektu je pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvu, održavanje čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, dostava lijekova, podrška kroz razgovore i druženje, što je od iznimne važnosti jer će se smanjiti socijalna isključenost i osamljenost.

Također, na taj način će se smanjiti i institucionalizacija, tj. više će biti krajnjih korisnika koji će ostati u svojim domovima.

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima