Podijeljeni paketi higijenskih i kućanskih potrepština za svibanj

U sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“, dana 20.05.2020. održala se podjela paketa kućanskih potrepština u Sinju, te 21.05.2020. podjela paketa je održana u Otoku, koji će biti dodijeljeni krajnjim korisnicima za vrijeme posjete zaposlenica. Prilikom podjele, zaposlenicama su dodatno podijeljene zaštitne rukavice, te su preuzele pakete za krajnje korisnike pridržavajući se uputa o mjerama opreza za vrijeme trajanja pandemije.

Paket B dijeli se svakog mjeseca te sadrži: sapun, šampon za kosu, prašak za rublje, toaletni papir, tekućinu za pranje suđa, papirnate ručnike, tekuće sredstvo za čišćenje prostora, gel za tuširanje, pastu i četkicu za zube, sredstvo za pranje staklenih površina, vlažne maramice, spužvu za pranje suđa, vreće za smeće, univerzalnu kremu za ruke, omekšivač za rublje te sredstvo za čišćenje kupatila.

Podsjetimo, da za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, zaposlenice će obilaziti krajnje korisnike, ali primjenjujući mjere opreza izdanog od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, s obzirom da krajnji korisnici spadaju u rizičnu skupinu. Zaposlenice su za vrijeme pandemije dužne obići svakog korisnika (jednom u tjednu) primjenjujući pravila ponašanja Crvenog Križa (objavljenog 19.03.2020. na stranicama projekta) za vrijeme obilazaka krajnjih korisnika, te se trebaju svakodnevno čuti telefonski sa svakim od svojih korisnika, kako bi provjerili ako je korisniku potrebna dodatna pomoć. Ovim načinima postupanja zaposlenice neće ugrožavati zdravlje svojih korisnika, a naši korisnici kao najugroženiji građani, koji spadaju u najrizičniju skupinu (osobe iznad 65 godina starosti), neće biti ostavljeni sami i bez pomoći.

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima