Isporuka kućnih potrepština uz kontrolu rada zaposlenica kod krajnjih korisnika

Stigla je nova isporuka 'paketa kućanskih potrepština' korisnicima na području Sinja i Otoka, u sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“. Paketi su podjeljeni po sadržaju na A i B pakete, a dijeliti će se cijelo vrijeme trajanja projekta (24 mjeseca).

Paket A dijeli se dva puta godišnje te sadrži: sapun, šampon, toaletni papir, tekućinu za pranje suđa, papirnate ručnike, sredstvo za čišćenje prostora, sobnu metlu sa štapom, brisač poda s resama, plastičnu kantu s kljunom, kuhinjske krpe, spužvu za pranje suđa, zaštitne jednokratne maske i jednokratne rukavice.

Paket B dijeli se svakog mjeseca te sadrži: sapun, šampon za kosu, prašak za rublje, toaletni papir, tekućinu za pranje suđa, papirnate ručnike, tekuće sredstvo za čišćenje prostora, gel za tuširanje, pastu i četkicu za zube, sredstvo za pranje staklenih površina, vlažne maramice, spužvu za pranje suđa, vreće za smeće, univerzalnu kremu za ruke, omekšivač za rublje te sredstvo za čišćenje kupatila.

Voditelj projekta i asistenti na projektu svaki mjesec obilaze krajnje korisnike kako bi se na licu mjesta saznalo kakva je usluga te može li se nešto poboljšati. Podsjećamo, uloga žena zaposlenih na projektu je pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvu, održavanje čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, dostava lijekova, podrška kroz razgovore i druženje, što je od iznimne važnosti jer će se smanjiti socijalna isključenost i osamljenost. Također, na taj način će se smanjiti i institucionalizacija, tj. više će biti krajnjih korisnika koji će ostati u svojim domovima.

Povratne informacije s terena, od krajnjih korisnika projekta, su izrazito pozitivne. Korisnici su zadovoljni radom naših zaposlenica te paketima kućanskih potrepština koji će im uvelike koristiti u njihovoj svakodnevnici.

02.09.2020

Prihvaćen Zahtjev za nadoknadom sredstava

Dana 31.kolovoza 2020. godine, Gradu Sinju, kao korisniku ugovora UP.02.1.105.0223 - Susjede brinu o susjedima, stiglo je odobrenje na prethodno poslani ZNS 5 (poslan 27.veljače 2020. godine). ZNS 5 uključuje obračunsko razdoblje od 6.11.2018. g. do 05.02.2020...

17.08.2020

S radom krenule dvije nove zaposlenice na projektu "ZAŽELI – susjede brinu o susjedima" – …

Dana 17.kolovoza 2020. godine, s radom su krenule dvije nove zaposlenice na području Općine Otok. Zaposlenice će pružati usluge pomoći i podrške za novih 8 krajnjih korisnika.

11.08.2020

S radom krenule četiri nove zaposlenice na projektu "ZAŽELI – susjede brinu o susjedima"

Dana 7.kolovoza 2020. godine, s radom su krenule četiri nove zaposlenice na području grada Sinja. Zaposlenice će pružati usluge pomoći i podrške za novih 16 krajnjih korisnika.

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima