Koronavirus COVID 19 - Podjela zaštitne opreme i upute o daljnjem postupanju zaposlenica

Podjela zaštitne opreme i upute o daljnjem postupanju zaposlenica prilikom redovnih obilazaka krajnjih korisnika projekta Zaželi – susjede brinu o susjedima.

Dana 19.03.2020. godine u Sinju i Otoku, zaposlenicama projekta Zaželi – susjede brinu o susjedima, podjeljena je zaštitna oprema (maske i rukavice) te upute o postupanju (za zaposlenice i krajnje korisnike) prilikom redovnih obilazaka krajnjih korisnika te podjele mjesečnih paketa s kućanskim i higijenskim potrepštnama.

Za vrijeme trajanja pandemije korona virusa, zaposlenice će obilaziti krajnje korisnike, ali primjenjujući mjere opreza izdanog od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Zaposlenicama su podjeljeni letci s uputama o ponašanju prilikom posjeta krajnjih korisnika, te su im dodatno podjeljene upute Crvenog križa s naputkom o ponašanju krajnjih korisnika (rizične skupine) za vrijeme posjeta.

Ovim načinima postupanja gerontodomaćice neće ugrožavati zdravlje svojih korisnika, a naši korisnici i najugroženiji građani, koji spadaju u najrizičniju skupinu (osobe iznad 65 godina starosti), neće biti ostavljeni sami i bez pomoći.

Sve ostale rizične skupine stanovnika (stariji, nemoćni i kronični bolesnici) u samačkim domaćinstvima, koji nisu uključeni u projekt „Zaželi“, pomoć u nabavi ljekova i higijenskih potrepština, kao i osnovnih namirnica, te sličnu vrstu pomoći, moći će realizirati putem Gradskog društva Crvenog križa Sinj i njegovih volontera.

Upute o ponašanju zaposlenica i starijih osoba možete pronaći u prilogu.

19.03.2020

Koronavirus COVID 19 - Podjela zaštitne opreme i upute o daljnjem postupanju zaposlenica

Dana 19.03.2020. godine u Sinju i Otoku, zaposlenicama projekta Zaželi – susjede brinu o susjedima, podjeljena je zaštitna oprema (maske i rukavice) te upute o postupanju (za zaposlenice i krajnje korisnike) prilikom redovnih obilazaka krajnjih korisnika te podjele...

18.03.2020

Koronavirus COVID-19: Upute o ponašanju za gerontodomaćice!

Upute o ponašanju prilikom redovnih obilazaka krajnjih korisnika te preveniranju širenja korona virusa.

03.03.2020

Održan radni sastanak u sklopu projekta "Zaželi – Susjede brinu o susjedima"

Teme sastanaka bile su: dodatno upućivanje u prava i obaveze zaposlenica kao i krajnjih korisnika, evaluacija dosadašnjeg rada, razmjena dosadašnjih iskustava u radu, pojašnjenje nejasnoća u provedbi aktivnosti, greške koje se javljaju te načini njihovog rješavanja...

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima