Idući mjesec, godina dana od potpisa ugovora Zaželi – susjede brinu o susjedima

U idućem mjesecu, točnije 06.11. biti će godina dana od potpisa ugovora Zaželi – susjede brinu o susjedima. Provedba projekta je krenula u 1. mjesecu 2019.g. u općini Otok te u 2. mjesecu 2019. godine u Sinju.

Podsjećamo, projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava koje je Upravljačko tijelo a Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Razdoblje provedbe projekta je od 6.11.2018.g. do 5.01.2021.g.

U dosadašnjem periodu, zaposleno je 60 nezaposlenih žena, od čega 30 s područja grada Sinja i 30 s područja općine Otok koje će dvije godine pružati usluge za minimalno 240 korisnika (osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom) kojima će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života. Trenutno u Sinju imamo 125 korisnika te u Otoku 140 krajnjih korisnika, što je ukupno 265 krajnjih korisnika kojima se pružaju usluge pomoći.

Za potrebe vidljivosti projekta , u dosadašnjem razdoblju, odrađuju se i obvavezne aktivnosti iz elementa „V Promidžba i vidljivost“, u koje spadaju redovito emitiranje spotova i emisija o projektu, emitiranje spotova i emisija o projektu za potrebe konferencija (do sada održane dvije) te informiranje javnosti o projektu putem letaka, plakata i brošura, a zaposlenicama su podjeljene majce i torbe.

Još jednom želimo naglasiti kako je riječ je o projektu koji traje 26 mjeseci u vrijednosti 9.007.325,00 kn kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti zapošljavanje 30 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a Ispostva Sinj s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, beskućnice.

19.03.2020

Koronavirus COVID 19 - Podjela zaštitne opreme i upute o daljnjem postupanju zaposlenica

Dana 19.03.2020. godine u Sinju i Otoku, zaposlenicama projekta Zaželi – susjede brinu o susjedima, podjeljena je zaštitna oprema (maske i rukavice) te upute o postupanju (za zaposlenice i krajnje korisnike) prilikom redovnih obilazaka krajnjih korisnika te podjele...

18.03.2020

Koronavirus COVID-19: Upute o ponašanju za gerontodomaćice!

Upute o ponašanju prilikom redovnih obilazaka krajnjih korisnika te preveniranju širenja korona virusa.

03.03.2020

Održan radni sastanak u sklopu projekta "Zaželi – Susjede brinu o susjedima"

Teme sastanaka bile su: dodatno upućivanje u prava i obaveze zaposlenica kao i krajnjih korisnika, evaluacija dosadašnjeg rada, razmjena dosadašnjih iskustava u radu, pojašnjenje nejasnoća u provedbi aktivnosti, greške koje se javljaju te načini njihovog rješavanja...

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima