Najava Završne konferencije o projektu "Susjede brinu o susjedima"

16. prosinca (srijeda), s početkom u 10:00h, u prostoru multifunkcionalne dvorane, u zgradi Palacina, Andrije Kačić-Miošić 5., Sinj, održava se Završna konferencija o projektu „Susjede brinu o susjedima“ kodnog broja UP.02.1.1.05.0223.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Splitsko dalmatinske županije, na konferenciji će biti prisutno maksimalno 25 sudionika.

Na konferenciji će se predstaviti postavljeni ciljevi projekta te ostvarene aktivnosti, ciljane skupine, elementi projekta, te ostali rezultati projekta.

Podsjećamo, Grad Sinj provodi projekt „Susjede brinu o susjedima“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda – program ZAŽELI zapošljavanje žena, u okviru kojeg se zaposlilo 66 žena na području Grada Sinja i Općine Otok, koje su 2 godine pružale usluge osobama starije životne dobi odnosno osobama u nepovoljnom položaju.

Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina na teško dostupna, ruralna područja, a specifični cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost krajnjih korisnika i povećati njihovu razinu kvalitete života.

Za navedeni projekt Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Gradu Sinju kao korisniku ugovora, odobrilo je 9.007.325,00 kn.

PRILOZI: Plakat - Završna konferencija o projektu / Plakat projekta

17.12.2020

Održana završna konferencija u sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“

U srijedu, 16. prosinca 2020. godine u Sinju, u prostoru multifunkcionalne dvorane, u zgradi Palacina, održana je završna konferencija o projektu „Susjede brinu o susjedima“.

09.12.2020

Završena edukacija za zanimanje gerontodomaćica zaposlenica projekta Zaželi – "Susjede brinu o …

Dana 28.11.2020. u sinjskom gradskom kinu, radnice na projektu ZAŽELI – Susjede brinu o susjedima, pristupile su završnom ispitu osposobljavanja za poslove gerontodomaćica, te su uspješno završile osposobljavanje.

07.12.2020

Podjela posljednje isporuke kućanskih potrepština za projekt "ZAŽELI – Susjede brinu o susjedim…

U sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“, dana 03.12.2020. održala se posljednja podjela paketa kućanskih potrepština u Sinju, te 4.12.2020. podjela paketa je održana u Otoku, koji će biti dodijeljeni krajnjim korisnicima za vrijeme posjete zaposlenica.

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima