Završena edukacija za zanimanje gerontodomaćica zaposlenica projekta Zaželi – "Susjede brinu o susjedima"

Dana 28.11.2020. u sinjskom gradskom kinu, radnice na projektu ZAŽELI – Susjede brinu o susjedima, pristupile su završnom ispitu osposobljavanja za poslove gerontodomaćica, te su uspješno završile osposobljavanje.

Radnice koje su položile završni ispit, dobile su uvjerenje o osposobljavanju koje je verificirano od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta a upisuje se u radnu knjižicu. Na ovaj način, nakon završetka projekta, radnice će biti konkurentnije na tržištu rada i imati veću šansu za zaposlenje.

Završnom ispitu je pristupilo 57 zaposlenica, a ostalih 9 bilo je spriječeno višom silom, te će se za njih dodatno organizirati polaganje na drugom roku sa završetkom do kraja prosinca.

Stručno osposobljavanje za zvanje gerontodomaćice provodio je Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ iz Splita.

Edukacije i testiranja provodila su se uz pridržavanja mjera Stožera civilne zaštite.

    Spomenimo kako je preraspodjelom sredstava (odobrena u Srpnju 2020.) bilo omogućeno napraviti tri nove aktivnosti u projektu:
  • zaposliti dodatnih 6 djelatnica koje će brinuti o minimalno četiri krajnja korisnika;
  • omogućiti edukaciju za svih 60, od prije zaposlenih djelatnica, te za novih 6 novozaposlenih, za zanimanje gerontodomaćice, koje će im nakon završene edukacije biti upisano u radnu knjižicu, te će nakon završetka projekta biti konkurentnije na tržištu rada;
  • omogućiti ćemo puno radno vrijeme (8 sati) za pomoćnika voditelja projekta partnera LAG, koji je prije preraspodjele bio zaposlen na pola radnog vremena (4 sata).

17.12.2020

Održana završna konferencija u sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“

U srijedu, 16. prosinca 2020. godine u Sinju, u prostoru multifunkcionalne dvorane, u zgradi Palacina, održana je završna konferencija o projektu „Susjede brinu o susjedima“.

09.12.2020

Završena edukacija za zanimanje gerontodomaćica zaposlenica projekta Zaželi – "Susjede brinu o …

Dana 28.11.2020. u sinjskom gradskom kinu, radnice na projektu ZAŽELI – Susjede brinu o susjedima, pristupile su završnom ispitu osposobljavanja za poslove gerontodomaćica, te su uspješno završile osposobljavanje.

07.12.2020

Podjela posljednje isporuke kućanskih potrepština za projekt "ZAŽELI – Susjede brinu o susjedim…

U sklopu projekta ZAŽELI – „Susjede brinu o susjedima“, dana 03.12.2020. održala se posljednja podjela paketa kućanskih potrepština u Sinju, te 4.12.2020. podjela paketa je održana u Otoku, koji će biti dodijeljeni krajnjim korisnicima za vrijeme posjete zaposlenica.

Partneri
na projektu:

susjedebrinu o susjedima